Brannvernuken 38: Fokus på brannøvelser

Publisert 10. september 2020, sist oppdatert 10. september 2020.

Mange har ikke plan for hva de skal gjøre når brannalarmen går.

En ny undersøkelse viser at 42 prosent av familier med barn i alderen 0-12 år ikke har diskutert hvordan de skal evakuere barna ved en brann. Om man blir rammet av en omfattende brann blir det hele veldig kaotisk og dramatisk, og det kan være vanskelig å få oversikt over om alle har kommet seg trygt ut. Derfor er det så viktig å ha snakket om hva man skal gjøre på forhånd og ha avtalt en møteplass ute.

-Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute.

Det er mange ting man kan gjøre for å øke sikkerheten, og redusere sannsynligheten for brann i hjemmet:

  • Ta en prat med hele familien, f.eks ved middagsbordet om hva man skal være ekstra påpasselig med for å unngå brann. Og hva man skal gjøre om det likevel begynner å brenne.
  • Ha brannøvelse
  • Bli enige om en sikker møteplass ute som alle kjenner godt
  • Sjekk ut ulike rømningsveier
  • Røykvarsler og slokkeutstyr må sjekkes jevnlig, også i Brannvernuka

 Facebook-arrangement: Ha brannøvelse hjemme i uke 38!
Bli med i den nasjonale dugnaden og arranger brannøvelse hjemme i Brannvernuka! Det er budskapet når vi har opprettet et eget arrangement for å ha brannøvelse i uke 38! Vi ønsket i utgangspunktet å ha med alle påmeldte brannvesen som arrangører i arrangementet, men fordi det er en maksgrense på 25 arrangører, var det dessverre ikke mulig. Vi håper dere vil være med å dele arrangementet slik at vi når ut til så mange som mulig og får samlet alle deltakerne i ett arrangement. Her er link til arrangementet: https://www.facebook.com/events/671459800246972/

 

INGEN ÅPNE BRANNSTASJONER I ÅR.

Men vi håper å få det til neste år.

Digital Åpen dag 19.9.

Vi inviterer alle barn til en digital åpen brannstasjon på Facebook og YouTube med Brannbamsen Bjørnis som vert. I sendingen lørdag 19.9. kl. 1100, blir det innslag fra flere brannstasjoner i Norge der seerne får være med på slokkeøvelse, redning fra stigebil, teste ut brannslanger og mye annet gøy.