Oppstillingsplass_for_brann

Bor du i leilighet med kun ett trapperom? Er redningsveien for brannvesenet kjent for beboere?

Det er mange leiligheter i dag som bare har én rømningsvei. Dette er i tråd med regelverket. Men sammen med løsningen kommer andre viktige brannkrav. Noen med mindre synlige forutsetninger. Det mest «usynlige kravet», som man kanskje ikke ser så godt med et utrent øye – er en redningsvei for brannvesenet.

Mange leilighetskomplekser har i flere år blitt utformet med boenheter som har tilgang til kun ett trapperom utført som rømningsvei. Premisset for denne løsningen er at bygningene er blant annet sprinklet og at brannvesenets høydemateriell skal ha tilgang til hver boenhet. Men hvordan blir egentlig sistnevnte krav ivaretatt fra planleggings- og byggefase til en lang driftsfase over flere år?

https://brennaktuelt.no/brann-brannbeskyttelse-brannkonstabel/bor-du-i-en-leilighet-med-tilgang-til-kun-ett-trapperom/108177

Publisert i